Poboljšan kreditni rejting Srbije

Bez autora
Mar 16 2011

Kako je danas saopštilo Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije, agencija “Standard&Poors” poboljšala je kreditni rejting Srbije sa BB minus na BB, što predstavlja potvrdu da je Vlada vodila dobru ekonomsku politiku, posebno imajući u vidu krizni period.Bolji kreditni rejting će uticati na poboljšanje opšte investicione klime u Srbiji, a BB je najbolja ocena koju je Srbija ikada dobila od te agencije i odgovara kreditnom rejtingu pojedinih država koje su kandidati za EU.

Poboljšan kreditni rejting SrbijeKako je danas saopštilo Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije, agencija “Standard&Poors” poboljšala je kreditni rejting Srbije sa BB minus na BB, što predstavlja potvrdu da je Vlada vodila dobru ekonomsku politiku, posebno imajući u vidu krizni period.

U saopštenju se navodi da će bolji kreditni rejting uticati na poboljšanje opšte investicione klime u Srbiji, a BB je najbolja ocena koju je Srbija ikada dobila od te agencije i odgovara kreditnom rejtingu pojedinih država koje su kandidati za EU.

Kreditni rejting Srbije, u delu koji se odnosi na prognoze, ostao je stabilan, što znači da ta agencija ne očekuje negativne promene glavnih ekonomskih pokazatelja naše zemlje. Ocena je data zbog političke stabilnosti Srbije, postignutog konsenzusa oko budućnosti Srbije u EU, kao i zbog ostvarenih rezultata u sprovođenju programa sa Međunarodnim monetarnim fondom. Pozitivno su ocenjene sprovedene strukturalne i reforme fiskalnog sektora, kao i plan Vlade Srbije da do 2015. godine fiskalni deficit smanji na jedan posto BDP-a, a da javni dug ne bude veći od 45 posto BDP-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik